W dniach 11-15 marca 2019 roku w naszej szkole odbył się Krakowski Tydzień Zawodowców. Był to wyjątkowy tydzień tematycznych warsztatów kulinarno-pedagogicznych zorganizowanych specjalnie dla odwiedzających nas kandydatów na uczniów ZSPS w Krakowie. W poniedziałek wraz z piekarnią Buczek nasi goście uczyli się nowoczesnych technik dekorowania tortów. We wtorek absolwenci szkół podstawowych i gimnazjów wzięli udział w warsztatach zorganizowanych przez naszego szkolnego doradcę zawodowego. Największą niespodzianką dla odwiedzających naszą szkołę pretendentów były niewątpliwie środowe warsztaty kulinarno-kelnerskie przeprowadzone przez szefa kuchni oraz kelnerów z Restauracji Wierzynek. Czwartkowe warsztaty zorganizowali nasi uczniowie, którzy prezentowali, a także przekazywali swoje umiejętności barmańskie pod okiem Kanclerza Konfraterni Mistrzów Barmanów Stowarzyszenia Polskich Barmanów Pana Piotra Dziadkowca. Tydzień Zawodowców domknęły warsztaty piekarnicze przeprowadzone przez piekarza z sieci Auchan sp. z o.o. Wszystkim szkołom oraz indywidualnym uczestnikom warsztatów, którzy odwiedzili nas w tym szczególnym czasie dziękujemy za wspólnie mile spędzony czas.

Równie serdecznie dziękujemy także wszystkim zainteresowanym przybyłym do nas w ramach otwartej soboty 16 marca 2019 roku. Państwa obecność z nami przy wspólnym stole zastawionym wyrobami kulinarnymi i cukierniczymi naszych uczniów była żywym dowodem naszej otwartości na nowych abiturientów sztuki gastronomicznej.  Miło było obserwować uśmiech na Państwa twarzach w trakcie rozmów o ofercie edukacyjnej naszej szkoły, a także w czasie zorganizowanych przez naszego partnera gastronomicznego Vienna House Andel`s Cracow hotel pokazach i szkoleniach barmańskich.

Tydzień zawodowca 2019
« z 3 »